Web Analytics

ДЕВЕТА РАДИОНИЦА О ЦИЉЕВИМА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА (ЦОР)

20.11.2023.
devetaRadionica.jpg

Унапређење процеса извештавања о напретку у остваривању Циљева одрживог развоја (ЦОР) за Републику Србију

Републички завод за статистику (РЗС) је, у сарадњи са канцеларијом сталног координатора УН у Републици Србији и немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ), 14. новембра 2023. године, организовао радионицу са темом  „Унапређење процеса извештавања о напретку у остваривању Циљева одрживог развоја (ЦОР) за Републику Србију“. У радионици су учествовали представници Министарства просвете, Републичког секретаријата за јавне политике, Института за јавно здравље Србије, УН, УНИЦЕФ-а, UN Habitat, Заштитника грађана, Повереника за заштиту равноправности, СКГО-а, Београдске отворене школе, ГИЗ-а и РЗС-а.

На радионици су представљени актуелни облици извештавања РЗС-а у вези са показатељима Циљева одрживог развоја Агенде 2030, који се прате на основу глобално дефинисаних индикатора, као и идеје за унапређење извештавања. Учесници су, на основу свог искуства, указали на одређене предности и недостатке конкретних облика извештавања и дали су своје предлоге за побољшање њиховог изгледа и садржаја.

Током онлајн презентације представника UN Habitat, господина Мартина Мираље (Martino Miraglia), учесници су имали прилику да чују корисне информације и виде примере добре праксе неких земаља у вези са извештавањем о напретку у остваривању ЦОР-а.